top of page

Hear Us Children's Choir

El Hear Us Children’s Project és un projecte que es va crear amb l’objectiu formar als infants de Lilongwe en les arts i la música. Aquest projecte es desenvolupa a la nostra contrapart Music Crossroads Malawi, on els infants poden expressar-se lliurement a través de la dansa i el cant.

El projecte es basa en una formació musical de tres dies a la setmana donada als nois i noies de Music Crossroads-Malawi i supervisada pels professors i coordinador d’aquest centre. En aquesta es treballa el cant, el llenguatge musical i la instrumentalització. Es treballa des de la música tradicional de Malawi, tant en el cant com la dansa, per promoure la cultura malawiana i la conservació de la cultura popular.

Els infants treballen sobre les seves tradicions, salvaguardant les seves cançons i assegurant la seva viabilitat. En aquest programa els infants i joves també treballen sobre temàtiques com la salut, l’educació, la SIDA/VIH, el canvi climàtic, la sexualitat, la família, etc.

DSC_1589.jpg
DSC_1745.jpg

El Hear Us també participa en esdeveniments escolars i és important remarcar que avui dia són un gran recurs de difusió de la música popular en les seves comunitats. El reconeixement del Hear Us ha crescut en l’esfera institucional del seu país, atès que la seva projecció ha augmentat i s’ha donat a conèixer.

 

Petits Músics del Món també va implementar la creació del Hear Us Youth Festival. Aquest és un concurs anual de música realitzat a Music Crossroads Malawi que reuneix als infants i docents de 16 escoles de primària i secundària col·laboradores amb la nostra contrapart. Cada any aproximadament 300 infants acudeixen a aquest festival, on es desenvolupen un seguit de coreografies centrades en temàtiques socials (sexualitat, família, emergència climàtica, VIH, etc.)

 

Les escoles guanyadores d’aquest concurs seleccionen a cinc alumnes i conjuntament, amb cinc alumnes més del Hear Us Children Project formen la coral Hear Us Children’s Choir. Aquest grup viatja a Sant Cugat del Vallès durant tres setmanes, on participen al projecte de sensibilització d’Aprenem a cooperar.

bottom of page