top of page
IMG-20190514-WA0043_edited.jpg

La transformació educativa en l'Àfrica austral

Des de 2019 Petits Músics treballem de forma conjunta amb Labdoo, una xarxa social humanitària que proporciona a regions en vies de desenvolupament la possibilitat d’una millor educació. Aquesta funciona a través de la recaptació de diversos ordinadors per a poder-los enviar de forma solidària a diferents regions del món. El transport d’aquests es fa aprofitant viatges de persones per no desviar recursos que han d’anar a coses més importants com l’educació.

A partir d’aquesta col·laboració es va iniciar el projecte La transformació educativa en l’Àfrica austral, en el qual optem per una educació informàtica que permeti obrir horitzons i tenir una mirada més amplia des del coneixement. Petits Músics del Món vol garantir als infants i joves de Malawi un accés a l’educació de forma lliure, aconseguint ampliar els coneixements dels estudiants i obtenir una millora en aquest àmbit.

Malawi té un nivell baix d’alfabetització computacional i molts centres no tenen ordinadors perquè els nens i joves puguin utilitzar-les. Per això, Petits Músics treballa amb Music Crossroads i Labdoo per dotar als joves de Malawi de les eines suficients per poder ampliar els seus recursos didàctics.

La pandèmia ha agreujat encara més les problemàtiques ja existents que pateixen els infants i la població malawiana en general i ha acabat de col·lapsar el sistema de Malawi. Ha impactat fortament a una situació ja deficitària, per això, més que mai és necessari poder garantir als infants i joves una bona educació. Aquests ordinadors els hi permeten accedir a una eina educativa, adquirir habilitats informàtiques, millora l’accés al seu aprenentatge i dóna un ampli ventall de coneixements i d’informació.

Aquests portàtils en desús són enviats a l’escola de Malawi Music Crossroads-Malawi, on es duen a terme classes d’informàtica als infants de l’escola de música i de les escoles primàries properes. Cada dispositiu disposa del sistema Linux amb un software educatiu (Ebuntu) per a nens des de preescolar fins a secundària. 

image.png
bottom of page