top of page

Més educades, més lliures

Projecte que se centra en la construcció de més banys i lavabos a les escoles de primària de Lilongwe, Malawi. Neix amb l’objectiu de garantir als nens i nenes una accessibilitat a uns serveis sanitaris i potenciar l’assistència de les joves; les quals davant la manca de lavabos, abandonen l’escolaritat durant els seus períodes menstruals. Es troba finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La proposta principal és donar un impuls a la incorporació de les noies a les escoles, per a que continuïn escolaritzades i acabin la secundària i així, trencar amb el cercle de la pobresa i la dependència. També és una forma de lluitar contra el matrimoni infantil, la tracta de persones, la protecció dels abusos sexuals i informar sobre pràctiques de risc que poden desembocar en ETS o la SIDA.

El projecte Més educades, més lliures a part de construir una nova estructura higiènica, ha permès als infants de l’escola Mlodza i l'escola Kalyeka incorporar nous hàbits higiènics. Aquests han pogut conèixer el seu cos i aprendre sobre la importància de la higiene.

Lavabos acabats_edited.jpg
DSC_0829.jpg

El que volem aquí a Malawi és engrescar les nenes a anar a l’escola.

Qualsevol nena hauria d’anar a l’escola, tant dels pobles com de les ciutats,

però els mateixos pares són els que no deixen anar als seus fills a l’escola.

Martha Kasinja

El projecte Més educades, més lliures ha tingut dues edicions. La construcció de la primera estructura de sanejament es va començar el 11 de març del 2020 a l'Escola de primària Mlodza. Es va aconseguir construir una estructura de sanejament, formada per tres latrines, tres dutxes pel rentat de la zona intima femenina i tres estructures de rentat de mans. El projecte també inclou tallers d’educació basats en la higiene com un element principal per a la transformació del paradigma escolar i higiènic dels infants. Es van poder sensibilitzar a un total de 5.248 infants sobre la importància de la higiene i de la higiene femenina.

Al 2023 va començar la segona edició del projecte a l'Escola de primària Kalyeka. Les obres de les latrines encara no han finalitzat, però els tallers ja han arribat a els 3.553 alumnes alumnes de l'escola. Esperem que aquesta edició torni a ser un gran èxit com la primera!

 

Gràcies a aquest projecte i al suport de l’AMB Internacional i Cooperació podem garantir que més nenes de Malawi tinguin accessibilitat a uns serveis sanitaris de qualitat i que una necessitat bàsica, com aquesta, no sigui la raó per la qual hagin de deixar els estudis.

bottom of page