top of page

Sobre Zimbàbue

Petits Músics del Món intervé a Harare, la capital de Zimbàbue, un país de República presidencialista d’Àfrica situat situat en la frontera amb Botswana, Zàmbia i Moçambic. Zimbàbue té 14,86 milions d’habitants i es troba entre els països més pobres del món, ocupant el número 150 en l’índex de Desenvolupament Humà (IDH).

Zimbàbue durant les últimes dècades es troba en una greu crisi, però aquesta situació ha empitjorat amb la COVID-19. Aquesta crisi es centra en la falta de divises, hiperinflació i escassetat de provisions i articles. L’escassetat de divises ha generat una manca de productes bàsics i ha augmentat el preu dels béns de consum diari.

Les escoles tampoc tenen suficients recursos, on falten unes instal·lacions acadèmiques de qualitat, llibres, docents qualificats i ben remunerats, etc. Fins i tot, algunes escoles no disposen d’accés a aigua potable.

Els infants de Zimbàbue es troben exposats a un gran nombre de dificultats durant el seu aprenentatge, com el fred, la pluja, el vent, etc. Com a conseqüència, se’ls hi nega la possibilitat d’aprendre en unes condicions adequades, a causa de la manca d’aquestes infraestructures, de recursos educatius (escriptoris, llibres, materials didàctics i ordinadors) i professors qualificats.

Cal recalcar que Zimbàbue té una manca de docència qualificada en les escoles de primària i secundària. Fins i tot, el govern de Zimbàbue l’any 2016 va decidir contractar a més de 20.000 docents no qualificats/des per poder completar la plantilla necessària. Això també ha suposat el desenvolupament deficient dels infants, ja que no se’ls hi està brindant una educació de qualitat i adequada pel seu curs i edat.

L’educació a Zimbàbue segueix sent un repte i una necessitat a abordar, però la manca de recursos econòmics dificulten la millora d’aquest sistema. Aquestes circumstàncies minen l’educació de qualitat dels infants, on els centres educatius mostren una escassetat de professors i amb una falta de formació i unes males condicions estructurals. L’accés a una educació de qualitat és un dels determinants clau pel desenvolupament humà.

bottom of page